loader image

TUIASI te invita la Iasi Science Festival Editia 2015

Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) ii invita pe toti liceeni si pe toti pasionatii de curiozitati si experimente stiinfice la primul festival de stiinta din regiunea Moldovei, Iasi Science Festival, editia a doua, care va avea loc in perioada 6-9 aprilie, in saptamanaScoala Altfel. 

Toti participantii vor putea lua parte la activitati interactive care le vor permite sa patrunda in lumea fascinanta a stiintei prin joc si activitati recreative.

Astfel, TUIASI va asteapta in Arena Stiintelor Tehnice sa vada roboti pasitori in actiune, machete de cladiri, constructii din spaghete facute de studenti, sa afle cum functioneaza o mana bionica sau cum se confectioneaza pantofi si rochii din materiale reciclate si sa descopere multe alte experiemente surpriza. De asemenea, liceenii pot participa la tururi ghidate la cele 11 facultati ale sale cu prilejul carora vor descoperi secretele fiecarei ramuri a ingineriei, vor afla ce pot regasi fascinant in fiecare domeniu si care sunt posibilitatile de a-si construi o cariera formidabila daca le vor urma cursurile. Pot alege daca vor vizita Salonul Ofertelor Educationale.

Inscrie-te aici

Vezi programul de vizitare a facultatilor

TUIASI-te-invita-la-Iasi-Science-Festival-2015

„Prin acest festival dorim sa deschidem usi elevilor intr-o alta maniera, una care care sa ii faca sa perceapa mult mai autentic spiritul profesiei de inginer sau arhitect, si al vietii de student la TUIASI. Dincolo de usile care ii separa inca de viata de student, la Iasi Science Festival elevii vor descoperi viata ca o suita de jocuri, in care trebuie sa-si asume cu responsabilitate pozitia de jucator pentru viitorul lor. Si astfel, fiecare licean care se gandeste la propriul lui viitor sa-si puna intrebarea «Oare ce mi se potriveste cel mai bine?» sa gaseasca un raspuns pe masura a ceea ce viseaza el la varsta de 18 ani”, au declarat oficialii TUIASI. 

Cu prilejul Iasi Science Festival, pe langa aceste evenimente, la Arena Stiintelor Tehnice va avea loc si o conferinta sustinuta de Alexandru Mironov.

Iasi Science Festival este organizat de abplus Events in colaborare cu Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi  si cu Universitatea de Medicina „Gr. T. Popa” din Iasi. 

Urmariti mai multe pe paginile de Facebook a Iasi Science Festival si a TUIASI