loader image

Departamente

 • Departamentul Ingineria si Designul Produselor Textile
  Misiunea departamentului este pregătirea inginerilor la standarde europene pentru coordonarea şi conducerea activităţilor în următoarele domenii:

  – Prelucrarea fibrelor pentru obţinerea firelor şi a materialelor textile neconvenţionale
  – Prelucrarea firelor şi obţinerea ţesăturilor, tricoturilor, împletiturilor şi a produselor de pasmanterie
  – Prelucrarea tricoturilor şi ţesăturilor pentru transformarea lor în confecţii textile
  – Proiectarea tehnologică şi designul produselor textile

 • Departamentul Ingineria Tricoturilor si a Confectiilor
  • Colectivul Tricotaje-Confectii
   Misiunea specializarii vizeaza pregatirea  studentilor si formarea de competente care sa le confere statutul de specialisti pentru activitatile de productie, invatamant si cercetare in domeniul confectiilor textile si tricotajelor.
  • Colectivul Confectii din Piele
   Specializarea din cadrul colectivului isi asuma misiunea de a forma ingineri care sa posede cunostinte teoretice si practice in ceea ce priveste proiectarea si tehnologia de confectionare a produselor din piele si inlocuitori.
  • Departamentul REFA
   Asociatia REFA este considerata a fi principala organizatie din Germania in designul muncii, organizare industriala si dezvoltarea companiei. Asociatia a transferat know-how-ul de la fondarea ei in 1924: pentru mult timp prin intermediul educatiei, in ultimi ani crescand de asemenea prin consultanta si antrenare. Cu dezvoltarea continua a competentelor centrului ei, REFA contribuie atat la optimizarea competivitatii economiei cat si la conditiile de munca ale muncitorilor si angajatilor.
  • Departamentul ConfExpert
   Cumulând oferta de competenţă, asigurată de tradiţie, cu disponibilitatea de adaptare la tendinţele mondiale, Departamentul ConfEXpert are ca obiectiv central promovarea conceptului de educaţie continuă a specialiştilor din domeniul confecţiilor textile. Venind în întâmpinarea aspiraţiei fiecărei persoane de a fi la curent cu informaţiile la zi în domeniul său de activitate, Departamentul ConfEXpert permite accesul la o formă concentrată şi actualizată a informaţiilor din domeniile de interes.
 • Departamentul Inginerie si Management
 • Misiunea este de a promova o ofertă educaţională la standarde internaţionale, de a desfăşura activităţi de cercetare şi consultanţă care să răspundă cerinţelor impuse mediului industrial de presiunile concurenţiale ale globalizării şi, prin aceasta, de a activa ca partener strategic şi catalizator intelectual al mediului de afaceri şi al comunităţii economice, sociale şi culturale locale, regionale şi naţionale.
 • Departamentul Inginerie Chimica
  • Colectivul Finisare Chimica Textila
   Specializarea în domeniul chimiei textile poate să ofere oportunităţi pentru aplicaţii dinamice şi creative în domeniul textil, dar şi în cel chimic. Un chimist textilist combină cunoaşterea structurii organice a fibrelor, colorantilor şi a altor substanţe chimice utilizate pentru conferi materialelor textile proprietăti chimice, fizice, şi estetice noi.
  • Colectivul Tehnologia Chimica a Produselor din Piele si Inlocuitori
   Prelucrarea chimică a pieilor şi blănurilor este un domeniu al activităţii industriale care va avea întotdeauna nevoie de specialişti, deoarece este veriga puternică în drumul spre satisfacerea unor nevoi funcţionale şi estetice permanente. Deşi este mai puţin vizibilă, industria de prelucrare chimică a pieilor şi blănurilor furnizează materia primă industriei confecţiilor din piele şi blană, de la încălţăminte pînă la obiecte de îmbrăcăminte sau tapiţerie.