loader image

Ateliere creative de ne-pierdut timpul – Jacheta de damă, de la schiță la prototipul virtual

Între Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”din IAȘI, prin Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor (DIMA), și Gemini CAD Systems, singura companie cu capital romanesc care dezvolta si furnizeazatehnologie CAD/CAM pentru industria modei si unul din primii cincijucatori globali în acest domeniu, există o lungă si fertilă colaborare concretizată, în principal prin derularea de proiecte educaționale.

Anul acesta, cȃnd industria noastră a fost una dintre cele mai afectate de criza pandemiei, a fost momentul ca, Gemini CAD Systems, împreuna cu Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor (DIMA), să se mobilizeze pentru a găsi o soluție prin care sa tranforme un context negativ într-unul pozitiv, benefic pentru toată lumea. Astfel, FDIMA, prin d-na.Conf. Dr. Ing. Manuela Avădanei, a raspuns extraordinar de repede propunerii de a oferi publicului larg o serie gratuită de cursuri online, interactive,în care expertiza didactică a d-nei conferențiar s-a impletit perfect cu expertiza Gemini in domeniul CAD si al utilizării instrumentelor digitale.Seria de 8 webinarii live Ateliere creative de ne-pierdut timpul – Jacheta de damă, de la schiță la prototipul virtual”, derulată în intervalul 27 mai – 19 iunie,cumulȃnd 16 ore de curs, a atras o audiență neașteptat de mare si de diversă: peste 800 de urmăritori în timpul sesiunilor live ale seriei și peste 1800 de vizualizări unice ale înregistrărilor oferite publicului larg pe YouTube, o adevarată comunitate de pasionați de domeniul fashion design. Este o confirmare a interesului foarte mare din partea specialiștilor și a tinerilor aflati la inceput de drum, si a nevoii reale a acestora pentru educatia tehnica in domeniu. De aceea, e bine de știut că, pentru cei care isi doresc sa aprofundeze cunostințele abordate la cursurile online, FDIMA are, și anul acesta, o oferta educaționala extrem de atractivă prin programele de licență de masterat pe care pot șa le urmeze.

Proiectul s-a derulat în cadrul parteneriatului educațional între Gemini CAD Systems și Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor (DIMA) Iași, si exprima viziunea comuna despre o educatie moderna, actuala, bazata pe o infrastructura care sa faciliteze integrarea cat mai facila in era digitalizarii.

Toate cele 8 cursuri sunt pot fi accesate pe YouTube, la adresa: https://www.youtube.com/playlist?list=PLHujjdYv6_SfEa6hkbimHs-qK4Azx_1hc

Decan,

Conf.dr.ing. Mariana Ursache