loader image

digitalFABLAB-Footwear virtual learning by doing – Transition from analogue practices to digital education


Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” prin Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor din Iaşi este partener al proiectului internațional ‘digitalFABLAB‘, finanţat de Comisia Europeană în perioada 2021 – 2023 prin programul Erasmus Plus – KA2- Education and Vocational Training Strategic Partnerships.

Titlul proiectului: digitalFABLAB-Footwear virtual learning by doing – Transition from analogue practices to digital education

Numărul proiectului: 2020-1-PT01-KA226-094924

Durata de implementare: 01/03/2021  –  28/02/2023

Coordonator: CENTRO TECNOLOGICO DE CALCADO DE PORTUGAL, Portugalia

Parteneri:

P1. HEARTHANDS SOLUTIONS LIMITED, Cipru

P2.  POLITECNICO CALZATURIERO SCARL, Italia

P3.  SIEC BADAWCZA LUKASIEWICZ – INSTYTUT PRZEMYSLU SKORZANEGO, Polonia

P4. ASOCIACION PARA LA PROMOCION, INVESTIGACION, DESARROLLO E INNOVACION TECNOLOGICA DE LA INDUSTRIA DEL CALZADO Y CONEXAS DE LA RIOJA, Spania

P5.  UNIVERSITATEA TEHNICA GHEORGHE ASACHI DIN IASI, Romania

P6.  CONFEDERATION EUROPEENNE DE L’INDUSTRIE DE LA CHAUSSURE ASBL, Belgia

Partenerii proiectului “digitalFABLAB – Instruire pentru încălțăminte prin practică virtuală – Tranziția de la practicile analogice la instruirea digitală” și-au propus să obțină următoarele rezultatele:

1- Curs internațional comun digital de „Instruire prin practică virtuală” pentru fabricarea încălțămintei, ancorat integral în strategiile digitale.

2- Laborator virtual pentru încălțăminte “Shoe Fab Lab” și conținuturi corespondente în Realitatea Augmentată (RA). Acesta include, de asemenea, un curs pentru formatori, profesori și instructori despre modul de utilizare a instrumentelor pentru dezvoltarea de conținuturi inovatoare și atractive în RA.

3- Metodologie comună privind formarea / predarea / instruirea pentru itinerarii de învățare bazate pe realitatea augmentată (RA) care include manuale pentru formatori / profesori, instructori și stagiari, și oportunitate de formare pentru utilizatorii finali (elevi, studenți și stagiari).

Rezultatele obținute vor fi în engleză plus în cele 5 limbi ale parteneriatului: portugheză, spaniolă, italiană, poloneză, română. Pentru mai multe detalii accesați: https://digitalfablab.eu/