loader image

DIA-CVET – Developing Innovative and Attractive CVET programmes in industrial shoe production

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” prin Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor din Iaşi este partener al proiectului internațional ‘DIA-CVET‘, finanţat de Comisia Europeană în perioada 2020 – 2022 prin programul Erasmus Plus – KA2- Education and Vocational Training Strategic Partnerships.

Consolidarea CVET (Continuous Vocational Education and Training) este un element crucial pentru creșterea atractivității VET (Vocational Education and Training – VET) și asigurarea unui nivel ridicat de calitate. Grupurile țintă sunt colegii, care au fost calificați în cadrul sistemului de Educație și Formare Profesională Inițială (IVET) dedicat sectorului producției industriale de încălțăminte.

În acest scop, partenerii proiectului „Dezvoltarea de programe CVET inovatoare și atractive pentru producția industrială de încălțăminte” (DIA-CVET) au ales 10 sfere de activitate legate de producția industrială de încălțăminte, cum ar fi „organizare operațională” sau „materiale pentru fabricarea încălțămintei”, în cadrul cărora munca autonomă depășește competențele muncitorilor calificați (luând în considerare munca calificată de nivel 3 sau 4 al Cadrului European al Calificărilor (EQF)). Pentru fiecare dintre aceste sfere de activitate, ne propunem dezvoltarea, pilotarea și implementarea la nivel european a unor cursuri cuprinzătoare, disponibile în engleză (EN), precum și în DE, RO și PT.

Titlul proiectului: DIA-CVET – Developing Innovative and Attractive CVET programmes in industrial shoe production
Numărul proiectului: 2020-1-DE02-KA202-007600
Durata: Octombrie 2020 –  Septembrie 2022
Parteneri:

  1. Institute Technology and Education (ITB), Germany
  2. Prüf- und Forschungsinstitut Pirmasens e. V. (PFI), Germany
  3. Centro Tecnológico do Calçado de Portugal (CTCP), Portugal
  4. Carité Calçados Lda, Portugal
  5. Centro de Formação Profissional da Indústria de Calçado (CFPIC), Portugal
  6. Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi (TUIASI), Romania
  7. Papucei – Angela International, Romania

Pentru mai multe detalii accesați: https://dia-cvet.eu